EL PROJECTE D'ON VENIM

COL·LABORADORS

UN COP DE MÀ

"No hi ha impossibles;
hi ha camins que condueixen a tot;
si aconseguíssim voluntat suficient, tindríem sempre els mitjans necessaris."

alpinistessolidaris@gmail.com


Alpinistes Solidaris és un projecte esportiu amb l’objectiu de difondre la pràctica i el coneixement de l’alpinisme i l’escalada entre el jovent en situació de risc social, per tal de dotar-los d’una eina que els faci gaudir d’una activitat intensa, però allunyada dels hàbits de vida que posen en perill la seva salut i la seva integritat física o que els condemen a la dura marginalitat social.

L'escalada i l’alpinisme com a eina pedagògica, són esports amb uns valors molt positius com la solidaritat, l'esforç, la constància o la superació. És inqüestionable que ajuden a cohesionar els grups i és una eina privilegiada de superació personal i reforçament de l’autoconfiança.

Aquest projecte neix de la il·lusió i el compromís d'un grup de persones que treballen des de fa temps en l’entorn de l’educació social i que senten aquesta atracció apassionada que desperta la muntanya. Tenen la certesa que, a través de la pràctica de l’alpinisme i l'escalada, es promou el creixement i la maduració de la persona i s'afavoreixen vincles socials de les comunitats amb menys oportunitats.

 

PROJECTE ALPINISTES SOLIDARIS